szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

A Határtalanul! program keretében a Pesti Barnabás iskola 3️⃣3️⃣ tanulója és 3️⃣ oktatója utazott ⏰2022.05.24-28. között Erdélybe. Az "Őseink nyomában - kutatás a múltban" című pályázat szerint az 5 nap alatt számos történelmi helyszínt látogattak meg.
1️⃣. nap: Budapest – Déva
2️⃣. nap: Déva, Gyulafehérvár, Déva
3️⃣. nap: Nagyszeben, Medgyes, Segesvár
4️⃣. nap: Segesvár, Brassó
5️⃣. nap: Brassó, Budapest
🚍A kiutazás nagyban fejlesztette a diákok kulturális ismereteit, számos újdonságot tanulhattak és rengeteg élményben lehetett részük.
A pályázatban a 🏫Téglás Gábor Elméleti Líceummal működtünk együtt, akikkel a résztvevők közös programokat valósíthattak meg.
... See MoreSee Less

View on Facebook
„Olvass magyart!” a Toldi iskolában

„Olvass magyart!” a Toldi iskolában

Lezárult a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium könyvtárának „Olvass magyart!” pályázata.

A programot a Toldi iskola munkatársai azért hívták életre, hogy a diákok minél több ma élő magyar szerzővel ismerkedjenek meg, olvassanak tőlük egy regényt vagy novellát, majd élményük alapján készítsenek könyvajánlókat mások számára. A pályázat nem kizárólag a Toldi iskola falain belül került meghirdetésre: a felhívást eljuttatták a nagykőrösi, valamint a közeli települések iskoláinak, illetve a városi könyvtárnak is. Megadott kategóriákban a 13-18 éves korosztály, illetve 18 év feletti felnőttek nevezhettek.

Összesen 18 pályázó 35 képe érkezett a szervezőkhöz, ami 16 szerzőtől 18 elolvasott művet jelent. A kreatív alkotói munkával készített bookstagram képek, a szerzőről és/vagy a műről alkotott vélemények kifejezése a beküldött alkotásokon keresztül nagyon jól kifejezik azt, hogy milyen sok ma élő magyar szerző közül válogathatunk, ha olvasni szeretnénk, és milyen fontos megismerni az ő írásaikat is. A nevezők – a teljesség igénye nélkül – az alábbi szerzőktől olvastak műveket: Baráth Viktória, Bartos Erika, Bodor Attila, Cselenyák Imre, Jandácsik Pál, Leiner Laura, Lőrincz L. László, Nagy Anikó Johanna, Rácz-Stefán Tibor, Róbert Katalin, Schäffer Erzsébet és Varga Beáta.
A beküldött művekből a könyvtárban kiállítás is készült.

A zsűri a dobogós helyezetteken túl négy főt különdíjban is részesített, így a meghirdetett két kategóriában összesen tíz pályázó kapott elismerést. A díjak átadására 2021. február 11-én került sor.

A Toldi iskola és könyvtára, valamint a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum szeretettel gratulál minden résztvevőnek!