szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

A Határtalanul! program keretében a Pesti Barnabás iskola 3️⃣3️⃣ tanulója és 3️⃣ oktatója utazott ⏰2022.05.24-28. között Erdélybe. Az "Őseink nyomában - kutatás a múltban" című pályázat szerint az 5 nap alatt számos történelmi helyszínt látogattak meg.
1️⃣. nap: Budapest – Déva
2️⃣. nap: Déva, Gyulafehérvár, Déva
3️⃣. nap: Nagyszeben, Medgyes, Segesvár
4️⃣. nap: Segesvár, Brassó
5️⃣. nap: Brassó, Budapest
🚍A kiutazás nagyban fejlesztette a diákok kulturális ismereteit, számos újdonságot tanulhattak és rengeteg élményben lehetett részük.
A pályázatban a 🏫Téglás Gábor Elméleti Líceummal működtünk együtt, akikkel a résztvevők közös programokat valósíthattak meg.
... See MoreSee Less

View on Facebook
Önkéntesek fogadását tűzte ki célul a Centrum

Önkéntesek fogadását tűzte ki célul a Centrum

A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum együttműködési megállapodást írt alá február végén a Tempus Közalapítvánnyal, hogy az intézmény felkészülhessen az önkéntesek fogadására az Európai Szolidaritási Testület programjának keretében.

Az önkéntességi programok területén gyakorlott szakember segítségével biztosít szakmai támogatást a Tempus Közalapítvány a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrumnak, hogy az intézmény pályázati anyagot tudjon benyújtani a Minőségi Tanúsítvány megszerzésének céljából. A pályázat sikeres elbírálása esetén – a Minőségi Tanúsítvány birtokában – a résztvevő szervezet az Európai Szolidaritási Testület keretein belül önkéntesek fogadását tudja megvalósítani.

A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum számára amúgy sem idegen az önkéntesség fogalma: 2013 óta az AIESEC program keretében a világ minden tájáról fogadnak fiatalokat, akik a Magyarországon töltött 6 hetes időintervallum alatt segítik a tanulók és a munkavállalók idegen nyelvi kommunikációját, ez irányú kompetenciáik fejlesztését. A különleges program által sokszor az európai országok mellett a tengerentúlról (Brazíliából, Srí Lankáról, Indonéziából) is jönnek önkéntesek – a jellemzően ide érkező egyetemista diákok segítségével pedig az iskolai közösségek széles interkulturális tapasztalatra tesznek szert.

Mivel a projekt nagy sikernek örvend, a Centrum nem titkolt célja, hogy ezirányú tevékenységit több területre is kiterjessze – ebben nyújt segítséget az Európai Szolidaritási Testület önkéntesek fogadását szolgáló programja.

„A 2016. január 1-je után az érettségi vizsgára jelentkező tanulók számára kötelező az Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ) keretében 50 óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása. Mivel az IKSZ nem önkéntesség, hanem – ahogy a 2011. évi CXC. törvényben is szerepel – a későbbi önkéntes tevékenységek vállalására és kezdeményezésére is ösztönző, pedagógiai keretbe ágyazott saját élményű, kis- vagy nagycsoportos tanulási forma, szeretnénk annak kiforrott példáit tapasztalati úton is megmutatni diákjainknak, így motiválva őket az ehhez hasonló programokban való részvételre” – fogalmazott Molnár Zoltán, az intézmény főigazgatója.

Az együttműködés keretében a Centrum nemzetközi koordinátor munkatársa 20 kontaktórás tanácsadáson vesz részt a Tempus Közalapítvány kijelölt szakértőjével, aminek köszönhetően jobban megismeri a programot és fel tudja készíteni az intézményt a Minőségi Tanúsítvány megpályázására.

A támogatás segíti a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum második számú stratégiai célját, az együttműködési kultúra fejlesztését, mely szorosan kapcsolódik az intézmény küldetésnyilatkozatában szereplő értékekhez: „Tanáraink és diákjaink a magyar és az Európai Uniós értékeket szem előtt tartva, egymást tisztelve és megbecsülve igyekeznek a lehetőségeikhez mérten a legjobb elérhető tudást megszerezni és átadni”.