szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

A Határtalanul! program keretében a Pesti Barnabás iskola 3️⃣3️⃣ tanulója és 3️⃣ oktatója utazott ⏰2022.05.24-28. között Erdélybe. Az "Őseink nyomában - kutatás a múltban" című pályázat szerint az 5 nap alatt számos történelmi helyszínt látogattak meg.
1️⃣. nap: Budapest – Déva
2️⃣. nap: Déva, Gyulafehérvár, Déva
3️⃣. nap: Nagyszeben, Medgyes, Segesvár
4️⃣. nap: Segesvár, Brassó
5️⃣. nap: Brassó, Budapest
🚍A kiutazás nagyban fejlesztette a diákok kulturális ismereteit, számos újdonságot tanulhattak és rengeteg élményben lehetett részük.
A pályázatban a 🏫Téglás Gábor Elméleti Líceummal működtünk együtt, akikkel a résztvevők közös programokat valósíthattak meg.
... See MoreSee Less

View on Facebook
A Magyar Gyula és a Varga Márton iskola is képviseltette magát az idei Hungarogreen rendezvényen

A Magyar Gyula és a Varga Márton iskola is képviseltette magát az idei Hungarogreen rendezvényen

A Magyar Díszfaiskolások Egyesülete által szervezett, Közép- és Kelet-Európa faiskoláinak rangos szakkiállítását 27. alkalommal, új helyszínen és új néven rendezték meg 2021. szeptember 7-8 között, Szigetszentmiklóson a Flora Hungaria Nagybani Virágpiacon. A rendezvényen a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum két iskolája is részt vett.

A rendezvényen faiskolások, kertészeti áruház tulajdonosok, nagy- és kiskereskedők, tájépítészek, kert- és parképítők, valamint számos növénykedvelő érdeklődő vehetett részt.  

A kiállítás keretein belül a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum két budapesti iskolája, a Közép-magyarországi ASzC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium és a Közép-magyarországi ASzC Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola, valamint a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum iskolája, a szombathelyi Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium is bemutatókertet épített.

A versenystandok építését Gódorné Hazenauer Zita SKILLS kertépítő szakértő, valamint Ekert Sára és Stummer Gergő SKILLS felkészítők koordinálták, szervezték, melynek megvalósításához számos szakmai támogató is hozzájárult, úgy mint a Profi Partner 2003 Kft., Barack-Virág Kft., Firestone, Főkert Nonprofit Zrt., Leier Hungária Kft., DeerGarden Kft., MAKEOSZ, Specialmix Kertészeti Kft.

A három elkészült standnál 6 diák dolgozott párban, követve a SKILLS verseny által kiírt szabályokat. A két nap alatt elkészült munkák kiváló gyakorlási lehetőséget biztosítottak a két EUROSKILLS-re készülő diáknak illetve további négy, az Országos Kertépítő Tehetséggondozó Tanbázisban tanuló fiatalnak.

A MAKESZISZ (Magyar Kertészeti Szakképző Intézmények Szövetsége) jóvoltából mind a három iskola megjelenhetett a beiskolázásukat segítő szóróanyagokkal, szakmai kiadványokkal, melyeket egy osztályterem ihlette standnál vehettek át az érdeklődő szakmabeliek és szakképzős diákok.

A virágkötő szakmában a II. Flora Kupa Virágkötészeti Verseny keretében mérték össze a tudásukat diákok, felnőttképzésben résztvevők és virágkötő mesterek, akik az elkészült műveket a Flora Hungaria Nagybani Virágpiacon mutatták be a szakmai zsűri részére, akik az eredményhirdetés keretében értékes nyereményeket osztottak ki.