szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

A Határtalanul! program keretében a Pesti Barnabás iskola 3️⃣3️⃣ tanulója és 3️⃣ oktatója utazott ⏰2022.05.24-28. között Erdélybe. Az "Őseink nyomában - kutatás a múltban" című pályázat szerint az 5 nap alatt számos történelmi helyszínt látogattak meg.
1️⃣. nap: Budapest – Déva
2️⃣. nap: Déva, Gyulafehérvár, Déva
3️⃣. nap: Nagyszeben, Medgyes, Segesvár
4️⃣. nap: Segesvár, Brassó
5️⃣. nap: Brassó, Budapest
🚍A kiutazás nagyban fejlesztette a diákok kulturális ismereteit, számos újdonságot tanulhattak és rengeteg élményben lehetett részük.
A pályázatban a 🏫Téglás Gábor Elméleti Líceummal működtünk együtt, akikkel a résztvevők közös programokat valósíthattak meg.
... See MoreSee Less

View on Facebook
Spanyolországi partnertalálkozón a Magyar Gyula iskola oktatói

Spanyolországi partnertalálkozón a Magyar Gyula iskola oktatói

Október 13-14. között a Közép-magyarországi ASzC Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola két oktatója, Ekert Sára és Hasznosi Zsuzsanna részt vett a FLIpped CREative Awareness Teaching” (2019-1-IT02-KA201-063149) elnevezésű Erasmus+ projekt keretein belül megrendezésre kerülő partnertalálkozón Spanyolországban, Ordiziában. Sajnos a Covid járvány miatt eddig csak online meetingeken tudták tartani a kapcsolatot a projektben résztvevők, így nagy örömként élték meg a személyes találkozót.

„Az első nap egy egész napos meetingen vettünk részt, ahol megbeszéltük az eddigi feladatok eredményeit. Minden partner előadást tartott arról, hogyan végezte el a rá kiszabott munkát, és hogyan képzeli a további feladatok teljesítését. A projektben eddig minden iskola 10 tanára vett részt egy továbbképzésen, ahol megismerhettük és a gyakorlatban kipróbálhattuk egymás tanítási módszereit” – szól Ekert Sára és Hasznosi Zsuzsanna beszámolója a kétnapos program kapcsán.

A további feladatok közé tartozik egy egyénileg választott módszer szerinti tanóra megtartása, ehhez óraterv készítése, és a tapasztalatok dokumentálása is. A találkozó során a résztvevők egyeztették a határidőket, egységes formába öntötték az óratervet, hogy az a későbbiek során minden iskola számára könnyen kezelhető legyen. A projektben résztvevők bíznak benne, hogy a hátralévő találkozókat is személyesen tudják majd megtartani. A jelenlévők közös vacsorán vettek részt San Sebastianban, ahol a spanyol vendéglátók kiváló házigazdának bizonyultak.

Október 14-én a csoport ismét az ordiziai Goierri iskolában találkozott, ahol a spanyol kollégák tartottak előadást: bemutatták, hogy milyen a spanyol oktatási, illetve szakképzési rendszer, mik a diákok lehetőségei az általános iskolai képzéseket követően.

A bemutató után a program színteréül szolgáló iskolát és a hozzá tartozó tanműhelyeket vehették szemügyre. „Csodálattal néztük a magas színvonalú felszereltségüket, például VR szemüveggel ellátott rendszerben tanulnak hegeszteni a diákok, melyek eredményeit a számítógép kielemzi, rámutat a hibákra és kiértékeli őket. Ezzel kapcsolatosan bemutatták az előző év illetve az idén futó projektek munkáit is” – mesélte a Közép-magyarországi ASzC Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola két résztvevő oktatója.

Az iskolán kívüli gyakorlati hely 51 %-ban az önkormányzat, 49%-ban pedig az iskola tulajdona. Rengeteg nagyhírű céggel állnak kapcsolatban. A diákoknak itt lehetősége van gyakorolni, továbbá extra munkát is vállalhatnak napi 4 órában, amiért fizetés is jár.

„Nagyon jól felépített a szakmai képzésük. Főleg a szakmára koncentrálnak, nagyon jó felszereléseik vannak, amit főleg azoktól a cégektől kapnak, akikkel a diákok dolgoznak. Nagyon előmozdító volt megismerni egy másik ország oktatási rendszerét” – összegezte mondandóját Ekert Sára és Hasznosi Zsuzsanna.