szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

A Határtalanul! program keretében a Pesti Barnabás iskola 3️⃣3️⃣ tanulója és 3️⃣ oktatója utazott ⏰2022.05.24-28. között Erdélybe. Az "Őseink nyomában - kutatás a múltban" című pályázat szerint az 5 nap alatt számos történelmi helyszínt látogattak meg.
1️⃣. nap: Budapest – Déva
2️⃣. nap: Déva, Gyulafehérvár, Déva
3️⃣. nap: Nagyszeben, Medgyes, Segesvár
4️⃣. nap: Segesvár, Brassó
5️⃣. nap: Brassó, Budapest
🚍A kiutazás nagyban fejlesztette a diákok kulturális ismereteit, számos újdonságot tanulhattak és rengeteg élményben lehetett részük.
A pályázatban a 🏫Téglás Gábor Elméleti Líceummal működtünk együtt, akikkel a résztvevők közös programokat valósíthattak meg.
... See MoreSee Less

View on Facebook
Centrumunk munkatársai Európa-szerte valósítottak meg Erasmus+ mobilitásokat

Centrumunk munkatársai Európa-szerte valósítottak meg Erasmus+ mobilitásokat

A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum iskoláinak 27 kollégája vett részt külföldi továbbképzésen 2019. június 1. és 2021. november 30. között. A mobilitások a következő országokban valósultak meg: Olaszország, Írország, Málta, Ciprus, Ausztria, Franciaország (Reunion), Spanyolország, Portugália (Azori-szigetek), Anglia, Norvégia, Csehország, Izland.

Az oktatók idegen nyelvi és módszertani készségei is fejlődtek, megismerkedtek más országok kollégáival, akikkel alkalmuk volt szakmai tapasztalatot is cserélni, kapcsolatot építeni. Fejlődtek interkulturális és IKT ismeretik, készségeik is, ezen túl pedig olyan extra képességekre tehettek szert, mint az önálló utazásszervezés vagy az idegen nyelvű önéletrajzkészítés, mely növelte személyes motivációjukat és elmélyítette szakmai elhivatottságukat.

A résztvevő négy iskola és a centrum munkatársai köznevelési szektorban nem először valósítottak meg projektet. A 2019/2020-as tanévre elnyert pályázat volt a harmadik sikeres program ezen a területen, mely a pandémia miatt a szokásos 12 hónapos időtartam helyett 30 hónap alatt zárult le. Az első évben 11, majd 9 és végül most már 27 kolléga részesülhetett abban a lehetőségben, hogy készségeit külföldi továbbképzés keretében fejleszthesse. A program elismeréseként minden résztvevő Europass mobilitási igazolványt vehetett át a képzést követően. A centrum által beadott, 2020-ban támogatást nyert és jelenleg is futó pályázat az országos rangsor előkelő első helyén szerepel, mely jól bizonyítja a centrum elhivatottságát a nemzetközi tapasztalatszerzés iránt.

A projektbeszámoló eredményei alapján a résztvevői elégedettség 100%-os volt,  a kollégák 92,59%-a gondolta úgy, hogy jelenlegi munkája és szakmai fejlődése szempontjából releváns gyakorlati képességeket sajátított el. A megszerzett ismeretek megosztása a projekt fontos célkitűzése volt, így minden kollégának beszámolót kellett tartania saját tantestületében, ahol nemcsak az utazás részleteiről, de az elsajátított új módszerekről is számot adtak. Ennek eredményeként az oktatók 100%-a érezte úgy, hogy lehetőséget kapott a mobilitásnak köszönhetően arra, hogy megossza a külföldön szerzett ismereteit kollégáival.

A projekt sikerességét tovább erősíti, hogy az alkalmazottak példamutatása nagyban növeli a diákok motivációját a külföldi szakmai gyakorlatokra való jelentkezéskor: a tanulók bátrabbak, elhivatottabbak, ha oktatójukat is látják a komfortzónából kilépve egy külföldi tapasztalatszerzésen részt venni.

A centrum – nemzetköziesítési stratégiájának köszönhetően – elnyerte az Erasmus+ akkreditációt a 2021-2027-es időszakra, melynek keretében a következő 7 évben várhatóan minden olyan munkatársnak és diáknak lesz lehetősége külföldi tapasztalatszerzésre, aki kellőképpen motivált és a szakmájában jobbá szeretne válni.