szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

A Határtalanul! program keretében a Pesti Barnabás iskola 3️⃣3️⃣ tanulója és 3️⃣ oktatója utazott ⏰2022.05.24-28. között Erdélybe. Az "Őseink nyomában - kutatás a múltban" című pályázat szerint az 5 nap alatt számos történelmi helyszínt látogattak meg.
1️⃣. nap: Budapest – Déva
2️⃣. nap: Déva, Gyulafehérvár, Déva
3️⃣. nap: Nagyszeben, Medgyes, Segesvár
4️⃣. nap: Segesvár, Brassó
5️⃣. nap: Brassó, Budapest
🚍A kiutazás nagyban fejlesztette a diákok kulturális ismereteit, számos újdonságot tanulhattak és rengeteg élményben lehetett részük.
A pályázatban a 🏫Téglás Gábor Elméleti Líceummal működtünk együtt, akikkel a résztvevők közös programokat valósíthattak meg.
... See MoreSee Less

View on Facebook

A1/7 Szenténé Schofhauser Zsuzsanna

Gyakorlat országa: Spanyolország
Fogadóintézmény/cég neve: EFA La Malvesia, Ramón Fernandez Aparicio
Város: Valencia
Gyakorlat időtartama (utazással együtt): 2019. február 22-március 15.
Csoportvezető 1 neve: Szenténé Schofhauser Zsuzsanna
Csoportvezető 2 neve: Vörös Ildikó
Diákok száma: 7


Szállás értékelése (minőség, szobák elosztása, megközelíthetőség, stb.): 5

Szállásunk egy 8 fős apartmanban (AIRBNB foglalás) volt a tengerparton (Port Saplaya – Av. l’Horta 39. 6/19., Valencia), ahol kényelmes körülmények között, kétágyas szobákban szállásoltak el minket. A két fürdőszoba és a jól felszerelt konyha biztosította a csoport kényelmét, a páratlanul gyönyörű környezet pedig a feltöltődést és pihenést segítette. Mivel a szállás a városközponttól kissé távolabb található, a gyakorlat első felében bérelt autóval, a második felében tömegközlekedéssel és taxival oldottuk meg a városon belüli közlekedést.


Utazás értékelése (utazás minősége, kényelme, esetleges fennakadások, stb.): 5

Az utazás repülővel történt, sem az oda, sem pedig a visszaúton semmilyen kellemetlenség, kényelmetlenség nem adódott.


Fogadó intézmény értékelése (kapcsolattartás, információátadás, szakmaiság, stb.): 5

Az EFA La Malvesia iskola igazgatója szervezte a gyakorlatokat a Horse Project Valencia S.L.L és a Centro Ecuestre Pataques lovardákba, melyeket a korábbi évekből már jól ismertünk. A kapcsolattartás és információ átadás zökkenőmentes és rendkívül támogató volt. Szakmai és egyéb kérdésekben készségesen nyújtott segítséget és szervezte a gyakorlatokat. A gyakorlati helyekkel a kommunikáció döcögött kicsit, de nem volt olyan probléma, amit ne tudtunk volna megoldani.


A program szakmai értékelése (tervezett és megvalósult tevékenységek, új szakmai tudás, új elmélet, a gyakorlat haszna, tanulók visszajelzései, együttműködés a fogadó intézménnyel, oktatás színvonala (tömören, egyszerűen, célratörően), jó példák hasznosítása otthon): 4,5

A korábbi évek jó tapasztalatai alapján a tanulók idén ismét a Horse Project Valencia S.L.L és a Centro Ecuestre Pataques lovardákban töltötték gyakorlatukat. Elsődleges feladatuk az volt, hogy bekapcsolódjanak a lovarda mindennapi munkájába, megismerkedjenek a helyi szakmai specialitásokkal, és gyakorolják a lovaglást. Szakmai kompetenciájuk, önállóságuk a következő területeken fejlődött: a lovak ápolása, felszerelésük karbantartása, az istálló és környékének tisztán tartása, lovak ellátása, mozgatása, tréningezése, egészségügyi állapotának ellenőrzése, felügyelet mellett a szükséges beavatkozások elvégzése. A gyakorlatok során végzett munkát többnyire élvezték, a gazdaságok által nyújtott lehetőségeket ki-ki vérmérséklete szerint tudta kihasználni. Az angol nyelv mellett fontos szerepet kapott a spanyol, hiszen a gyakorlati helyeken dolgozók nem mindegyike beszélt jól angolul. A tanulók számára ez kihívást jelentett, de a modern technológia segítségével minden további nélkül zökkenőmentessé tették a kommunikációt. Egyedüli problémát az okozott, hogy a gyakorlat első harmadában (feltehetően bizalomhiány miatt) a tanulókat nem engedték lóra ülni, a gyakorlat további részében azonban már ez sem jelentett problémát: a gyakorlatot vezetők meggyőződtek a lányok lovaglótudásáról és szívesen oktatták őket és gyakoroltak velük hetente többször is.


A program kulturális részének értékelése (milyen kulturális tevékenységek valósultak meg – akár felsorolás szerűen is): 5

A gyakorlaton kívüli időt kulturális és pihenő programokkal fedtük le, melyre a tanulók rendkívül nyitottak voltak. Megismerkedtünk a várossal és főbb nevezetességeivel Selyembörze – Lonja de La SedaBio ParcGulliver ParcCentre del CarmeOceánograficLa Ciudad de las Artes y las Ciencias – Museo de las CienciasPrincipe FelipeL’ÁgoraAssut de l’Or A város bejárásához biciklit béreltünk és egy fél napos kirándulás keretében a távolabbi városrészekbe is eljutottunk. Utazásunk idején zajlott a Las Fallas, melynek eseményei szintén különleges élményt jelentettek számunkra.
Fenntarthatóság (javaslatok a gyakorlatok színvonalának növelésére, tapasztalatok a képzés fejlesztése érdekében) 5 A gyakorlat elejétől kezdve hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a tanulók lovaglás tudásukat is fejleszthessék – ez egyértelműen javítaná a gyakorlat színvonalát. A diákok felkészültsége és motivációja lehetőséget ad arra, hogy a programból még többet hozzunk ki és a tanulók számára még több szakmai élményt biztosítsunk.


Általános értékelés (megvalósult-e a program célja, elégedettség, jó-gyakorlat, hasznosíthatóság, motiváció, tanulási eredmények értékelése): 5

A program célja teljes mértékben megvalósult, az együtt töltött három hét a tanulók számára életre szóló szakmai, kulturális és személyes élményt jelentett. Iskolánkban egyértelműen jelentkezik a spanyolországi lovasgyakorlat motivációs értéke mind a szakmai fejlődés, mind pedig a nyelvtanulás területén már a bejövő évfolyamok esetében is.
Legnagyobb eredmények, személyes sikerek A tanulók a gyakorlatot sikeresen teljesítették, három hétre zökkenőmentesen helyezkedtek bele a spanyol kulturális és szakmai milliőbe. Kísérőtanárként siker, hogy biztos és támogató érzelmi hátteret, nyugodt körülményeket tudtunk számukra teremteni és látókörüket szélesítettük.


Mennyire érezte magát felkészültnek a mobilitás előtt – (Írjon mellé egy 1-5 ig számot – 1 : egyáltalán nem éreztem magam felkészültnek, 5 – nagyon felkészültnek éreztem magam)

a fogadóország kultúrája – 4

a program tematikája – 5

a képzés nyelve – 5

a fogadóország oktatási rendszere – 3

a program témája – 5

Mennyire érzi magát felkészültnek a mobilitás után – (Írjon mellé egy 1-5 ig számot – 1 : egyáltalán nem érzem magam felkészültnek, 5 – nagyon felkészültnek érzem magam)

a fogadóország kultúrája – 5

a program tematikája – 5

a képzés nyelve – 5

a fogadóország oktatási rendszere – 4

a program témája – 5