szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

A Határtalanul! program keretében a Pesti Barnabás iskola 3️⃣3️⃣ tanulója és 3️⃣ oktatója utazott ⏰2022.05.24-28. között Erdélybe. Az "Őseink nyomában - kutatás a múltban" című pályázat szerint az 5 nap alatt számos történelmi helyszínt látogattak meg.
1️⃣. nap: Budapest – Déva
2️⃣. nap: Déva, Gyulafehérvár, Déva
3️⃣. nap: Nagyszeben, Medgyes, Segesvár
4️⃣. nap: Segesvár, Brassó
5️⃣. nap: Brassó, Budapest
🚍A kiutazás nagyban fejlesztette a diákok kulturális ismereteit, számos újdonságot tanulhattak és rengeteg élményben lehetett részük.
A pályázatban a 🏫Téglás Gábor Elméleti Líceummal működtünk együtt, akikkel a résztvevők közös programokat valósíthattak meg.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Borász képzés

Borász képzés

OKJ száma: 31 541 02

Képzési program nyilvántartásba vételi száma: E-001111/2015/A002

A borász feladata a mezőgazdaság területén a szőlőültetvények alapfeladatainak ismerete, végzése. Az élelmiszeriparon belül a borászati feladatok teljes vertikumának ismerete, végzése kiegészítve a minőségbiztosítással, alap marketing és borturizmusi ismeretekkel, valamint a pezsgő és csemegeborok, borkülönlegességek gyártási fázisának elsajátításával.

A képzés elvégzésével a borászok az alábbi kompetenciákkal rendelkeznek:

  • a szőlőtermesztés alapfázisait elvégzik (metszés, zöldmunka, érés folyamatának ellenőrzése),
  • a szüretet előkészítik,
  • a feldolgozást megszervezik,
  • a bor erjesztését elvégzik,
  • az újbort kezelik, javítják, készre kezelik,
  • palackoznak,
  • speciális borkészítményeket előállítanak,
  • laboratóriumi minőségbiztosítást végeznek,
  • a szakmai feladatokhoz szükséges gépészeti ismeretekkel rendelkeznek,
  • elvégezik a szakmai adminisztrációt,
  • tisztában vannak a környezet- és munkavédelmi feladatokkal,
  • rendelkeznek a bor forgalmazásához, a borturizmushoz és a bormarketing végzéséhez szükséges alapismeretekkel
  • egyéb italkészítési ismereteknek is a birtokában vannak.

 

Az új szakmajegyzék szerinti Borász képzés továbbra is megtalálható a Közép-magyarországi ASzC Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola képzési portfóliójában:

  • Szőlész-borász 4 0721 05 14