szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

A Határtalanul! program keretében a Pesti Barnabás iskola 3️⃣3️⃣ tanulója és 3️⃣ oktatója utazott ⏰2022.05.24-28. között Erdélybe. Az "Őseink nyomában - kutatás a múltban" című pályázat szerint az 5 nap alatt számos történelmi helyszínt látogattak meg.
1️⃣. nap: Budapest – Déva
2️⃣. nap: Déva, Gyulafehérvár, Déva
3️⃣. nap: Nagyszeben, Medgyes, Segesvár
4️⃣. nap: Segesvár, Brassó
5️⃣. nap: Brassó, Budapest
🚍A kiutazás nagyban fejlesztette a diákok kulturális ismereteit, számos újdonságot tanulhattak és rengeteg élményben lehetett részük.
A pályázatban a 🏫Téglás Gábor Elméleti Líceummal működtünk együtt, akikkel a résztvevők közös programokat valósíthattak meg.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Csukáné Bozsok Gabriella /magyar nyelvű beszámoló/

Szállás értékelése: 5

Kényelmes, világos volt a szobám. A mellékhelyiség és a konyha tiszta, jól felszerelt volt. Jó buszközlekedés volt a nyelviskoláig, bár én inkább sétáltam. Megbízható wifi hálózat mindig elérhető volt.

Utazás értékelése: 4

Odafelé az AirLingus légitársaság gépével repültem, ami kényelmes és pontos volt. Visszafelé RyanAir géppel jöttem, itt a reptéren szembesültem vele, hogy automata csomagfeladás van, ami okozott némi időveszteséget és stresszt. A beszállásnál újabb meglepetés várt, kiderült, hogy csak az elsőbbségi utasok vihetik vel a kézipoggyászukat a gépre, a többiek csak egy ülés alá helyezhető táskát vihetnek. Szerencsére minden megoldódott. Most már tudom, hogy mire kell figyelnem a légitársaság kiválasztásánál és a jegyárak összehasonlításánál.

Fogadó intézmény értékelése: 5

Nagyon jól szervezett. Jól működő, kedves fogadás. Bármilyen problémát kedvesen, mosolyogva oldottak meg. Minden nap volt kávészünet, és az egész Írországra jellemző 1,5 órás ebédszünet. Az iskola minden délutánra szervez programot a diákoknak, melyek nagy része ingyenes. Sajnos én ezeken nem tudtam résztvenni, hiszen 9-17-ig voltak óráim. A hétvégi kirándulásokra azonban szívesen mentem. Ezek közül egy benne volt a tanfolyamárba is.

Képzést vezetők értékelése: 5

A tanáraim jól felkészültek voltak hatalmas energiával. Délelőtt Rosin, délután Declan tanított. Mindkettőjük ír származású, így a tananyagon kívül sokat megtudhattunk az ír szokásokról, nyelvi sajátosságokról, például, hogy az írek az « udvarias » angolt beszélik. Sokféle módszerrel tanítottak mindketten, így soha nem unatkoztunk.

Program értékelése: 5

Mivel a tanulócsoport összetétele minden héten változik, ezért a tananyagok 1 hétre vannak összeállítva és minden pénteken tesztírás zárja a hetet. A több hete vagy több hónapja ott tanuló diákoknak szintfelmérőt kell írnia, hogy bekerülhessen a következő csoportba. Az oktatás beszédközpontú, de sok nyelvtani tananyag is van benne. Nekem a nyelvtan és az írásbeli feladatok jobban mentek, mind a szóbeli, de a beszédértésben és a gyors válaszban is sokat fejlődtem.

Írország lakossága 6 millió, szarvasmarháik száma 7 millió. Itt állítják elő a világon az egyik legjobb minőségű marhahúst. A tejtermelésük és a tejtermék feldolgozásuk is kiváló. Úgy gondolom, hogy ha a közelgő politikai változások után is biztonságos ország marad Írország, akkor érdemes lenne velük felvenni a kapcsolatot mind tanári, mind diákutak célállomásaként.

Legnagyobb eredmények, személyes sikerek

Sokat javult a személyes kommunikációs készségem. Az utolsó héten a záróteszteket jó eredménnyel végeztem. De talán a legnagyobb siker, hogy mindkét tanárommal és sok csoporttársammal is sikerült személyes kapcsolatot kialakítani.

A program értékelése angol nyelven (1000-1500 karakter szóközzel)

The school is in the centre of Dublin. Education is in two buildings, 11. Harcourt street and 13. Harcourt street. The community place is in the building of 13. Harcourt, but I studied in the building of 11. Harcourt.

The first Monday was not teaching, because it was the bank holiday. That day I went to the trip to the Cliffs of Moher. This trip was included in the cost of the course.

On Tuesday morning I met with my coordinator. She was a very nice woman.

She gave me my timetable for group B1. My morning teacher’s name was Roisin and my afternoon teacher’s name Declan. They are both Irish people.

The class was international.

My both teachers were very kind and excellent in their profession. Every lesson we did interesting exercises. We talked a lot during group work, which helped me a lot to improve my speaking skills. During our conversation, our teachers went around the groups and corrected our mistakes or asked some questions.

It was great that the newly learned grammar was repeated for days in various readings, so it was easier to fix.

the written assignments were completely different from the books in my language course. We used a lot of phrasal verbs every day and we practiced polite speech a lot. In summary, the course was useful to me and I would like to attend this kind of training next year. My goal is to incorporate what I have learned this year into my professional lessons and methodology.

 

Mennyire érezte magát felkészültnek a mobilitás előtt – (Írjon mellé egy 1-5 ig számot – 1 : egyáltalán nem éreztem magam felkészültnek, 5 – nagyon felkészültnek éreztem magam)

a fogadóország kultúrája – 4

a képzés tematikája – 3

a képzés nyelve – 3

a fogadóország oktatási rendszere – 4

a képzés témája – 3

 

Mennyire érzi magát felkészültnek a mobilitás után – (Írjon mellé egy 1-5 ig számot – 1 : egyáltalán nem érzem magam felkészültnek, 5 – nagyon felkészültnek érzem magam)

a fogadóország kultúrája – 4

a képzés tematikája – 5

a képzés nyelve – 4

a fogadóország oktatási rendszere – 4

a képzés témája – 4