szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

A Határtalanul! program keretében a Pesti Barnabás iskola 3️⃣3️⃣ tanulója és 3️⃣ oktatója utazott ⏰2022.05.24-28. között Erdélybe. Az "Őseink nyomában - kutatás a múltban" című pályázat szerint az 5 nap alatt számos történelmi helyszínt látogattak meg.
1️⃣. nap: Budapest – Déva
2️⃣. nap: Déva, Gyulafehérvár, Déva
3️⃣. nap: Nagyszeben, Medgyes, Segesvár
4️⃣. nap: Segesvár, Brassó
5️⃣. nap: Brassó, Budapest
🚍A kiutazás nagyban fejlesztette a diákok kulturális ismereteit, számos újdonságot tanulhattak és rengeteg élményben lehetett részük.
A pályázatban a 🏫Téglás Gábor Elméleti Líceummal működtünk együtt, akikkel a résztvevők közös programokat valósíthattak meg.
... See MoreSee Less

View on Facebook

dr. Keszy-Harmath Dániel magyar nyelvű beszámoló

Szállás értékelése
5 100%

Izland, Rejkjavík – A város nem nagy, így a legtöbb vendégház elérhető távolságban van a központtól. Az én szállásom 25 perc sétányira volt, ez kellemesen teljesíthető. A higiénia és a zaj mértéke maximálisan megfelelő volt. A személyzet kedves és segítőkész volt.

Utazás értékelése
5 100%

Repülővel történt a kiutazás Izlandra. Rutinos utazóként sok meglepetés nem ért, bár a COVID elleni védekezés jegyében egy extra PCR-tesztet végeztek ingyenesen az izlandi repülőtéren, amelynek eredményét másnap SMS-ben küldték meg. Keflavíkról a fővárosba, Rejkjavíkba az út kb. 1 óra volt busszal, a szolgáltatás pontos és világos volt, minden rendben zajlott. Lehetőség van arra is, hogy a szállásáig viszik az utast.

Fogadó intézmény értékelése
5 100%

Maga a fogadó intézmény, a PMS Erasmus székhelye Alicante, Spanyolország, így a teljes stáb spanyol volt. Két belvárosi magas színvonalú hotelben zajlott a képzés Rejkjavíkban, kurzusonként külön teremben. Minden tájékoztatást időben és rendben megkaptunk, a közös Whatsapp csoport ebben segített.

Képzést vezetők értékelése
4 80%

A fogadó intézmény vezetője kiváló szervező, csapatépítő és kommunikációs képességekkel bír. Mindent a kezében tartott. A trénerek között voltak olyanok, akikre az angol nyelvtudásuk miatt panaszkodtak. A mi trénerünk kiejtését is nehéz volt megszokni, de a kurzus végére belejöttünk, és nagyon megkedveltük őt. Kiváló szakember, tréner, tanár, pedagógus, és úgy egyáltalán ember.

Program értékelése
5 100%

A délelőtti képzés izgalmas, változatos volt, nem volt megterhelő, mindig tartottunk szünetet. Emellett mindig lehetőség volt kirándulásokra menni a délutáni és az esti órákban, amely lehetőséggel rendszeresen éltünk is. Volt helyi városnézés kiváló idegenvezetővel, látogatás a Kék lagúnában, múzeumlátogatás (Perlan – Természettudományi Múzeum), fürdőzés az óceánban és forró fürdőkben, éjszakai látogatás az aktív vulkánnál és lávafolyam megközelítése, kirándulás a gejzíreknél és vízeséseknél.

Nemzetközi startégiára vonatkozó javaslatok

 Nemzetköziesítési stratégia

Mindenképp szeretnék partner kapcsolatot kiépíteni azzal a szlovákiai iskolával, ahol szintén zajlik földmérő technikusi képzés, mint a mi iskolánkban. Bár nem ugyanazon a kurzuson voltunk a kolléganővel, aki abban az iskolában angolt tanít, de az utolsó napi networking alkalmával megbeszéltük, hogy tartjuk majd a kapcsolatot. Magát a drámapedagógiai kurzust mindenféle szakos kollégának ajánlom, óriási élmény volt, és rendkívül hasznos a tanítás-tanulás későbbi folyamatában.

Legnagyobb eredmények, személyes sikerek

A mobilitás – amellett, hogy a számomra az eddigi leghasznosabb drámapedagógiai kurzuson zajlott – tele volt érzelmekkel. Nyolcfős csapatunk összekovácsolódott, s nemcsak a nappali foglalkozásokon, hanem az esti külön programokon is többnyire együtt voltunk. Személyes barátságok, nemzetközi kapcsolatok kötődtek európai tanárok között. A kommunikáció nyelve végig az angol volt, ami óriási siker részemről.  A gyönyörű helyek, új élmények (lávafolyam, gejzír, óceánban és lagúnában fürdés stb.), az egészséges környezet (levegő, ételek) és a megismert emberek felejthetetlenné teszik számomra ezt az egy hetet.

A program értékelése angol nyelven (1000-1500 karakter szóközzel)

I had already been an Erasmus-participant back in the days when I was a university student. So, personally, it was exciting and amazing to become a student again, in my life. Everything went well before, during and after the course as well. My Hungarian (Judit Emma Toth) and my international (Ángel Gallado Lopez) Erasmus coordinators are both very professional and helpful, so I wasn’t worried about anything. I booked and paid everything via Internet and by credit cards, not even seeing the national currency / cash in real life. It was just all modern and perfect. The course (Soft Skills and Drama methodology) provided me with very useful strategies, methods and techniques in education. I can and I will use them during the freshmen’s week with ninth graders, on the first day at school with my own tenth grader class, and of course in any Literature / Drama lesson during the academic year. I am happy to share my experiences with my colleagues, it may be very useful for class-leaders, Foreign Language teachers, Art teachers and teachers of Physical Education as well. I can highly recommend visiting Iceland to everybody because of its beautiful landscapes, open-minded people, healthy food, fresh air and amazing places to visit (lava, geysers, waterfalls etc.). Finally I would like to highlight the fact that the best part of the program was my little Soft Skills-group, all amazing people from different European countries, and I am definitely sure that we will see each other again.

Mennyire érezte magát felkészültnek a mobilitás előtt – (Írjon mellé egy 1-5 ig számot – 1 : egyáltalán nem éreztem magam felkészültnek, 5 – nagyon felkészültnek éreztem magam)

A fogadóország kultúrája
2 40%
A képzés tematikája
3 60%
A képzés nyelve
5 100%
A fogadóország oktatási rendszere
1 20%
A képzés témája
3 60%

Mennyire érezte magát felkészültnek a mobilitás után – (Írjon mellé egy 1-5 ig számot – 1 : egyáltalán nem éreztem magam felkészültnek, 5 – nagyon felkészültnek éreztem magam)

A fogadóország kultúrája
4 80%
A képzés tematikája
5 100%
A képzés nyelve
5 100%
A fogadóország oktatási rendszere
2 40%
A képzés témája
5 100%