szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

A Határtalanul! program keretében a Pesti Barnabás iskola 3️⃣3️⃣ tanulója és 3️⃣ oktatója utazott ⏰2022.05.24-28. között Erdélybe. Az "Őseink nyomában - kutatás a múltban" című pályázat szerint az 5 nap alatt számos történelmi helyszínt látogattak meg.
1️⃣. nap: Budapest – Déva
2️⃣. nap: Déva, Gyulafehérvár, Déva
3️⃣. nap: Nagyszeben, Medgyes, Segesvár
4️⃣. nap: Segesvár, Brassó
5️⃣. nap: Brassó, Budapest
🚍A kiutazás nagyban fejlesztette a diákok kulturális ismereteit, számos újdonságot tanulhattak és rengeteg élményben lehetett részük.
A pályázatban a 🏫Téglás Gábor Elméleti Líceummal működtünk együtt, akikkel a résztvevők közös programokat valósíthattak meg.
... See MoreSee Less

View on Facebook

dr. Megyeryné Polgári Veronika Éva /magyar nyelvű beszámoló/

Szállás értékelése: 5

A szállás a nyelviskolához 10 perc sétára lévő apartmanház volt. Ebben apartmanlakások voltak kialakítva. A lakásokban 4 szobában 7 fő volt elhelyezve. Két ágyas szobában laktam. Szobák kicsik, a lakás közösségi helyei megfelelően nagyok és jól berendezettek, kényelmesek, légkondicionáltak. Minden adott ahhoz, hogy a tanuló a szabadidejében is az angol nyelvvel foglalkozzon.

Utazás értékelése: 5

Repülővel utaztam, amely 2 óra 15 perc alatt érkezett Máltára Budapestről, átszállás nélkül. A repülőtéren már várt a transzfer, amely elvitt a szállásra. Visszafelé is jól megoldott transzferrel utaztam a repülőtérre, majd repülővel haza Budapestre.

Fogadó intézmény értékelése: 5

A Malta Lingua School a tengerparthoz közel, rálátással a tengerre egy három szintes épület. A tetőteraszon étkezésre és kikapcsolódásra alkalmas közösségi tér van kialakítva egy kis medencével. Az osztálytermek az oktatásra jól kialakítottak, kényelmesek, légkondicionáltak, több kisebb, de néhány összenyitható nagyobb terem is alkalmas nagyobb csoport befogadására. Az épület ugyan szűkös, és néhány osztályterem eldugott helyen található, de ez nem zavaró. Található egy kis könyvtár, számítógépes terem. Wifi mindenhol elérhető. Recepción gyorsan választ kaphatok a kérdéseimre, segítőkészek.

Képzést vezetők értékelése: 5

Egy csoport hetente két tanárt kap, akik 3 illetve két napig vannak a csoporttal. Délutáni órákon másik tanár vezeti az oktatást. Az adott csoport tanárai hetente is változnak. A folyamatos tanárcsere segít abban, hogy a különböző akcentussal rendelkező, más országokból érkező tanárok által az élő nyelvet jobban megismertessék. Ne okozzon gondot az eredeti, mindennapi nyelvhasználat a megértésben. A csere lehetőséget nyújt arra, hogy a különbözős tanítási stílussal, módszerrel, habitussal rendelkező tanárokat is megismerjék a tanulók. A tanárok segítőkészek, jól felkészültek és rutinosak. Sikeresen tartják fenn az érdeklődést a nap folyamán. Az órák jól szervezettek, egymásra épültek. Van lehetőség a haladás felmérésére minden pénteken a tesztek segítségével.

Program értékelése: 5

A Máltán töltött 3 hét kiváló volt. A nyelv és az ország kultúrájának megismerésére minden adott volt és jól szervezett. A képzés, a képző intézet által szervezett vagy ösztönzött programok nagyszerűen szolgálták a fő célt. Barátságos, segítőkész légkörben, az önállóságnak teret adva minden arra ösztönözött, hogy maximális koncentráltsággal tanuljak, és fogadjam be az élményeket.

 

A nemzetközi tanulmányutak, gyakorlatok megnövelik a tanárok önbizalmát is, a tanulóktól nagyobb megbecsülést, és elfogadottságot kapnak. Az ilyen projektek nem csak üzenik a társadalom felé, hogy a szakképzésben modern, korszerű ismereteket kapnak, hanem a folyamatos, egymásra épülő képzések a kollégák motiváltságát is növelik, ezáltal világszínvonalú tudásbázisok, centrumok és novumok születhetnek.

Legnagyobb eredmények, személyes sikerek

Számomra a legnagyobb sikert az jelentette, az angol nyelvtanulás szempontjából, hogy nagyon gyorsan képes voltam a nyelvtani szabályokat elsajátítani és gyorsan tanultam meg új szavakat. Elismerésben is volt részem az osztálytársaimtól. Gond nélkül tájékozódtam Máltán és nagyon gyakran teremtettem kapcsolatot idegenekkel. Sokat beszélgettem Máltaiakkal vagy Máltán élő külföldiekkel. Komoly barátság is kialakult a beszélgetéseinknek és közös programoknak köszönhetően.

A program értékelése angol nyelven (1000-1500 karakter szóközzel)

This program was a perfect way to learn and known a new culture and improve the English language knowledge. I have been in Malta for 3 weeks in an intensive course. It means I had 6 lessons a day. Beside the language school I could practice the language in the accommodation too. There were students from the school, who came from different country. We did plans together where should we go to visit the famous or less crowded places in Malta. The school offered some guided tours as well. Lessons was very well organized, interesting, fast and exciting. The school gave us many helps to improve our knowledge. After the general lessons there were some pronunciation and conversation club, and every Thursday were a homework club for free. Teachers came from different countries, England, Ireland, Scotland, Wales, Australia, Africa. They had a different accent and different culture. At first it was difficult to understand for students, but later on it gave a real advantage. Malta is a multicultural country, with many friendly people. Native Maltese people are hosts and helper. The climate a bit warm and humidity high and sticky for me, but the sunshine and the all course provided an unforgettable, beautiful and extremely useful experiences for me.

Mennyire érezte magát felkészültnek a mobilitás előtt – (Írjon mellé egy 1-5 ig számot – 1 : egyáltalán nem éreztem magam felkészültnek, 5 – nagyon felkészültnek éreztem magam)

a fogadóország kultúrája – 3

a képzés tematikája – 3

a képzés nyelve – 4

a fogadóország oktatási rendszere – 2

a képzés témája – 5

Mennyire érzi magát felkészültnek a mobilitás után – (Írjon mellé egy 1-5 ig számot – 1 : egyáltalán nem érzem magam felkészültnek, 5 – nagyon felkészültnek érzem magam)

a fogadóország kultúrája – 5

a képzés tematikája – 5

a képzés nyelve – 5

a fogadóország oktatási rendszere – 4

a képzés témája – 5