szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

A Határtalanul! program keretében a Pesti Barnabás iskola 3️⃣3️⃣ tanulója és 3️⃣ oktatója utazott ⏰2022.05.24-28. között Erdélybe. Az "Őseink nyomában - kutatás a múltban" című pályázat szerint az 5 nap alatt számos történelmi helyszínt látogattak meg.
1️⃣. nap: Budapest – Déva
2️⃣. nap: Déva, Gyulafehérvár, Déva
3️⃣. nap: Nagyszeben, Medgyes, Segesvár
4️⃣. nap: Segesvár, Brassó
5️⃣. nap: Brassó, Budapest
🚍A kiutazás nagyban fejlesztette a diákok kulturális ismereteit, számos újdonságot tanulhattak és rengeteg élményben lehetett részük.
A pályázatban a 🏫Téglás Gábor Elméleti Líceummal működtünk együtt, akikkel a résztvevők közös programokat valósíthattak meg.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Erjedés- és üditőital-ipari technikus

🥤🍺 Erjedés- és üditőital-ipari technikus 🥤🍺

Élelmiszeripar ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Ezzel a szakmával rendelkező szakember az összetett ismereteinek köszönhetően keresett munkaerővé válhat. Ide tartozik az üdítőital gyártás, a sörgyártás 🍺, a pálinkagyártás 🍸 és a szikvízgyártás 💧 is. Az erjedésipar elsőre ismeretlennek tűnhet, de termékeit napi szinten fogyaszthatjuk. Erjedésen alapul a szesz, az ecet és az élesztő gyártása is. Emellett még a szeszes italokat is az erjedésipari szakemberek készítik.

Az Erjedés- és üdítőital-ipari technikus képes a szakterülethez tartozó technológiai folyamatok elvégzésére, irányítására, gépi berendezések üzemeltetésére, biztonságos élelmiszer előállítására.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

😊 megbízható légy
⏰ pontos légy
👣 jó állóképességgel rendelkezz
🌈 megfelelő legyen a színlátásod,
👅 jó legyen az ízérzékelésed,
👥 csapatmunkára, együttműködésre hajlandó légy.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• vállalkozást indít, működtet, termékeket értékesít;
• alkalmazza a jövedéki termékekre vonatkozó törvény szabályait;
• alapanyag átvételt, minősítést és előkészítést végez;
• szikvizet, üdítőitalt, ásványvizet gyárt;
• szeszesitalt gyárt;
• keményítőt és keményítő hidrolizátumot gyárt;
• sütőélesztőt gyárt;
• ecetet gyárt;
• malátát és sört gyárt;
• gyümölcspálinkát és szeszt gyárt;
• műszaki feladatokat lát el;
• élelmiszerbiztonsági és üzembiztonsági feladatokat lát el.

Ajánlott minden fiatal számára, aki érdeklődik az üdítőitalok gyártása, az alkohol tartalmú italok készítése, az erjedéskor lejátszódó ,,titkos” folyamatok és azok irányítása iránt.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

🇪🇪 A szakmát választó diákok számára Észtországban van lehetőségük tanulmányaikat bővíteni. 🇪🇪

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.