szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

A Határtalanul! program keretében a Pesti Barnabás iskola 3️⃣3️⃣ tanulója és 3️⃣ oktatója utazott ⏰2022.05.24-28. között Erdélybe. Az "Őseink nyomában - kutatás a múltban" című pályázat szerint az 5 nap alatt számos történelmi helyszínt látogattak meg.
1️⃣. nap: Budapest – Déva
2️⃣. nap: Déva, Gyulafehérvár, Déva
3️⃣. nap: Nagyszeben, Medgyes, Segesvár
4️⃣. nap: Segesvár, Brassó
5️⃣. nap: Brassó, Budapest
🚍A kiutazás nagyban fejlesztette a diákok kulturális ismereteit, számos újdonságot tanulhattak és rengeteg élményben lehetett részük.
A pályázatban a 🏫Téglás Gábor Elméleti Líceummal működtünk együtt, akikkel a résztvevők közös programokat valósíthattak meg.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Hentes és húskészítmény-készítő

🐷🍗🥩 A hentes és húskészítmény-készítő az Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. 🥩🍗 🐷

A hentes az egyik legrégebbi, nagy hagyományokkal rendelkező szakma. A hentes munkájának köszönhető, hogy a vágóállatok, a baromfik konyhakészen, feldolgozva kerülhetnek az üzletek pultjaira. A hentes olyan húskészítményeket készít, mint például – a teljesség igénye nélkül – kolbászok, felvágottak, szalámik vagy virslik. A hentes és húskészítmény-készítő szaktudásával biztonságos húsok és hústartalmú élelmiszerek jutnak el a fogyasztókhoz. A hentes nem csak feldolgozza a húsokat, de szakszerűen ki is szolgálja a vásárlóit.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

👣 jó állóképesség,
🥰 megbízhatóság,
👅 megfelelő ízérzékelés,
👌 jó kézügyesség,
👥 de előnyödre válik majd az is, ha csapatjátékos vagy.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

A hentes és húskészítmény-készítő képzettséggel rendelkező szakember
• átveszi a munkaterületet;
• felméri, előkészíti a szükséges anyagokat, eszközöket;
• elsődleges feldolgozást végez;
• darabolást, csontozást végez;
• másodlagos feldolgozást végez;
• félkész- és késztermékeket készít;
• hőkezelt húskészítményeket gyárt;
• sózott, pácolt húskészítményeket gyárt;
• befejező műveleteket végez;
• gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet;
• alapméréseket végez.

A szakma ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerű húskészítmények összeállítása, elkészítése, előállítása, illetve szeret csapatban dolgozni.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

Diákjaink számára folyamatosan biztosítjuk a külföldi tapasztalatszerzést, ezzel segítve őket szakmai készségeik és nyelvi kompetenciáik továbbfejlesztésében. A hentes és húskészítmény-készítő képzésben résztvevőknek évről évre 🇩🇰 Dániában 🇩🇰 biztosítunk szakmai továbbképzést.

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Közép-magyarországi ASzC Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.