szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

A Határtalanul! program keretében a Pesti Barnabás iskola 3️⃣3️⃣ tanulója és 3️⃣ oktatója utazott ⏰2022.05.24-28. között Erdélybe. Az "Őseink nyomában - kutatás a múltban" című pályázat szerint az 5 nap alatt számos történelmi helyszínt látogattak meg.
1️⃣. nap: Budapest – Déva
2️⃣. nap: Déva, Gyulafehérvár, Déva
3️⃣. nap: Nagyszeben, Medgyes, Segesvár
4️⃣. nap: Segesvár, Brassó
5️⃣. nap: Brassó, Budapest
🚍A kiutazás nagyban fejlesztette a diákok kulturális ismereteit, számos újdonságot tanulhattak és rengeteg élményben lehetett részük.
A pályázatban a 🏫Téglás Gábor Elméleti Líceummal működtünk együtt, akikkel a résztvevők közös programokat valósíthattak meg.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Jung Lilla magyar nyelvű beszámoló

Szállás értékelése
5 100%

A kurzusra úgy utaztam, hogy párom is velem tartott, így a szállásra fordítható összeget értelemszerűen kiegészítette. Így kedvező ár-érték aránnyal  egy eléggé jó színvonalú belvárosi, reggelis szállás sikerült foglalni, ami közel esett a nyelviskolához, valamint a város látnivalóihoz is.

Utazás értékelése
5 100%

Az utazás saját gépkocsival történt, kb. 8 órát vett igénybe. Ez lehetőséget biztosított egyrészt arra, hogy a szélsőséges időjárásnak megfelelő mennyiségű és minőségű öltözetet vihessek magammal, másrészt megkönnyítette a környező látnivalók megközelítését. Ezt teljes egészében ki is használtam. Parkolásra díj ellenében a szállás környékén nyilvános parkolóban volt lehetőségem.

Fogadó intézmény értékelése
5 100%

Az Inlingua Innsbruck nyelviskolát választottam a tanfolyamra. Az iskola a gyönyörű Innsbruck város centrumában, jól megközelíthető helyen helyezkedik el. Nagyon kulturált kialakítású, jól felszerelt  tantermekkel , kis konyhával, közösségi térrel, tiszta, szép mosdókkal várják a tanulni vágyókat. Minden adott ahhoz, hogy a hallgatók jól érezzék magukat. A csoportkialakítás rendkívül kedvező volt, első héten három fős, második héten 2 fős csoprotban tanulhattam. Az iskola a tanfolyamhoz színvonalas , érdekes tankönyvet biztosított, amelyből a tanulás itthon is folytatható.

Képzést vezetők értékelése
5 100%

Az iskola vezetője nyitott volt az előzetes és a tanfolyam alatti kommunikációra, minden kérdésre válaszolt, kéréseimet lehetőség szerint teljesítette. A csoportba sorolás egy írásbeli teszt alapján már az utazás előtt megtörtént. A nyelvtanárok jól felkészültek, szimpatikusak. Napról napra rengeteg házi feladatot adtak, de ezt valójában mi, hallgatók kértük, és el is készítettük ezeket.

Program értékelése
5 100%

Innsbruck környezete rendkívül sok lehetőséget biztosít nemcsak a nyelvtanulásra, hanem a kultúrális örökség és a természeti kincsek megismerésére is. Ezért ez egy nagyon jó helyszín a hasonló képzések megvalósítására. A kiváló nyelviskolával kiegészítve ez a program minden lehetőségében, kínálatában megfelelt az elvárásoknak, sőt túlteljesítette azokat.

Nemzetközi startégiára vonatkozó javaslatok

 Nemzetköziesítési stratégia

Ausztria, mint célország abszolút alkalmas lehet a tanulói gyakorlatok helyszíneként. Korábban is volt már néhány Ausztriába szervezett út.

Előnyei :

  • lehetőséget biztosít a német nyelvet tanuló diákoknak arra, hogy ők is részt vehessenek külföldi tapasztalatszerzésekben
  • Ausztriában az állattartásnak és a kertészetnek is komoly hagyományai vannak, jól felszerelt iskolák és mezőgazdasági cégek állnak rendelkezésre, amelyek fogadni tudják a diákokat
  • Közelsége miatt az utazás könnyen megszervezhető, akár auzóval, akár kisbusszall lehet közlekedni, ami a kultúrális programok szervezésénél nagy könnyebbséget jelethet.

Legnagyobb eredmények, személyes sikerek

Személyes sikeremként értékelem, hogy a nyelvi kifejező készségem jelentősen fejlődött a két hét alatt. Már az első hét végén megnyilvánult ez egyfajta magabiztosságban, bármilyen program szervezésébe kezdtem. A német nyelvű honlapokon jól eligazodok, problémák, kérdések esetén tudok segítséget kérni. Ezek a kompetenciák nagyon jól jönnek egy külföldi, német nyelvterületen szervezendő tanulói program esetén is, de hasznosíthatóak a külföldi csoport fogadása esetében is. A nyelvórák kihívásainak jól megfeleltem, feladataimat színvonalasan tudtam elkészíteni, ezekre pozitív visszajelzéseket kaptam, ami nyilván jól esett, és nagyon motivált a továbbiakban. A program jelentősen hozzájárult szellemi, mentális  és fizikai feltöltődésemhez.

A program értékelése német nyelven (1000-1500 karakter szóközzel)

Ich hatte die Möglichkeit, an einer zweiwochentlichen Sprachkurs in Österreich teilzunemhmen. Dazu habe ich die Sprachschule Inlingua in Innsbruck gewahlt.

Das war ein gutes Gewahl, die Sprachschule hat sehr gute Parameters : sie hat eine sehr gute Lage : direkt im Stadtzentrum, neben dem Hauptbanhhof. Die Klassenzimmer sind sehr freundlich, sauber und modern.Die Lehrer sind gut treniert. Die Lehrgruppen sind klein : in der ersten Woche waren wir nur zu drei, in der zweiten Woche nur zu zwei.So kann man sehr intesive lernen. Das war auch sehr gut, dass wir in den zwei Wochen anderen Lehrer hatten : erste Woche eine junge Lehrerin : Fiedericke, zweite woche einen temperamenten Lehrer : Diego.

Vormittags hatten wir Sprachstunden. Für die Nachmittag hatten wir immer Hausaufgabe bekommen. Am meisten beschaftigte ich mich damit 2-3 Stunden, und morgens wieder eine Stunde. So konnte ich immer bereit sein.

Die Stadt : Innsbruck war auch ein gutes Wahl, es ist reich in Sehenswürdigkeiten. Nachmittags konnte ich immer neue fantastische Platze in der Stadt oder in der Nahe besuchen, und in der Wochenende konnte is in der Umgebung gössere Ausflüge machen.

Meine kulturelle Programme waren :

die Altstadt besichtigen ( Goldenes Dachl, …) Spaziergange in dem Stadtzentrum

Schloss Ambras besichtigen, ein Speziergang in der Schlossgarten

Bergisel : olympische Schieschanz besichtigen

Nordkette, Patscherkofel

Die Swarowski-Ausstellung besichtigen

Kühtai : ganztagige Wanderung am Wochenende

Söldern : Ausstellung Spectre, Wanderung, Ötztal

Ich habe mich sehr gut gefühlt. In der deuschen Sprache wurde ich selbsbestimmter, ich habe mich sehr viel entwickelt, und ich habe dieses wunderschöhnen Gebiet kennengelernt.

Ich hoffe, meine neue Kentnisse kann ich auch in meinem leben und in meinem Arbeit gut benutzen.

Mennyire érezte magát felkészültnek a mobilitás előtt – (Írjon mellé egy 1-5 ig számot – 1 : egyáltalán nem éreztem magam felkészültnek, 5 – nagyon felkészültnek éreztem magam)

A fogadóország kultúrája
4 80%
A képzés tematikája
3 60%
A képzés nyelve
3 60%
A fogadóország oktatási rendszere
3 60%
A képzés témája
3 60%

Mennyire érezte magát felkészültnek a mobilitás után – (Írjon mellé egy 1-5 ig számot – 1 : egyáltalán nem éreztem magam felkészültnek, 5 – nagyon felkészültnek éreztem magam)

A fogadóország kultúrája
5 100%
A képzés tematikája
5 100%
A képzés nyelve
5 100%
A fogadóország oktatási rendszere
4 80%
A képzés témája
5 100%