szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

A Határtalanul! program keretében a Pesti Barnabás iskola 3️⃣3️⃣ tanulója és 3️⃣ oktatója utazott ⏰2022.05.24-28. között Erdélybe. Az "Őseink nyomában - kutatás a múltban" című pályázat szerint az 5 nap alatt számos történelmi helyszínt látogattak meg.
1️⃣. nap: Budapest – Déva
2️⃣. nap: Déva, Gyulafehérvár, Déva
3️⃣. nap: Nagyszeben, Medgyes, Segesvár
4️⃣. nap: Segesvár, Brassó
5️⃣. nap: Brassó, Budapest
🚍A kiutazás nagyban fejlesztette a diákok kulturális ismereteit, számos újdonságot tanulhattak és rengeteg élményben lehetett részük.
A pályázatban a 🏫Téglás Gábor Elméleti Líceummal működtünk együtt, akikkel a résztvevők közös programokat valósíthattak meg.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Jung Lilla /magyar nyelvű beszámoló/

Szállás értékelése: 4
A szállás a képző intézmény kollégiumában volt, közel a tanítási órák helyszínéhez. Három ágyas szobák, reggelivel, közös zuhanyzóval. Nagyon kulturált környezet, egy hátránya az volt – amit nagyon sokan nehezményeztek -, hogy a két hetet nem lehetett ugyanabban a szobában eltölteni, többször kellett költözni, ez kellemetlenséggel járt.

Utazás értékelése: 5
Az utazás repülővel történt. Árban, kényelemben megfelelő volt számomra a Wizzair légitársaság járata Valettára. Onnan autóbérléssel oldottam meg a közlekedést. A költségvetésbe belefért, és megkönnyíttte a szabadidős programok szervezését is. Nagyon sok helyre tudtam ellátogatni ezáltal.

Fogadó intézmény értékelése: 4
A Gateway English School évek óta foglalkozik külföldiek nyelvoktatásával, nagyon nagy rutinnal rendelkeznek. Előny, hogy erre minden infrastruktúrájuk rendelkezésre áll, kultúrált a környezet, légkondicionáltak és szépek a tantermek. Tanáraik kiválóan felkészült, szimpatikus személyiségek, igazán inspirálóak. Hátrány, hogy kicsit túlnőtt rajtuk a feladat, amit vállaltak. Eléggé nagy létszámúak voltak a délelőtti csoportok, a csoportbeosztásokban pedig volt némi káosz az elején, de ez megoldódott.

Képzést vezetők értékelése: 5*
Lehetőségem volt arra, hogy a kezdeti csoportbeosztásomon változtassak, így a számomra legmegfelelőbb nyelvtanárokhoz tudtam kerülni a 2. naptól. Rendkívül jól felkészült, szakmailag kiváló pedagógusok tartották az órákat. Minden órára előre készültek, segédanyagokat hoztak, csoportmunkát szerveztek, egyéni igényeinket is figyelembe vették. Maximális elismerésem !!!!

Program értékelése: 5
A nyelvtanfolyam időbeosztása kiváló, alkalmas arra, hogy a két hetet maximálisan a célnak megfelelően használja ki az ember, emellett lehetőséget nyújt arra is, hogy rengeteg szabadidős program beleférjen az utazásba. Málta csodás, rengeteg a látnivaló, jók a lehetőségek a pihenésre, kikapcsolódásra és az ismeretszerzésre is. Áraiak nem túl drágák.

 

Az intézmény külső megítélését nagyban javítaná, ha oktatói, tanárai valamennyien rendelkeznének olyan nyelvtudással, ami alkalmassá tezsi őket arra, hogy más országbeli tanulócsoportokkal, kollégákkal aktív kapcsolatot tartsanak fenn. Ezért örülnék, és javasolnám, ha minél tönbb kollégám részeseülhetne ilyen, vagy ehhez hasonló nyelvtanulási támogatásban. Ezáltal nemcsak arra a pár emberre hárulna a külföldi gyakorlatok szervezése és lebonyolítása, akik jelenleg vállaják, hanem a szakmais tanárok is egyre nagyobb szerepet kaphatnának ebben a munkában.

Legnagyobb eredmények, személyes sikerek
Eddig csak német nyelvterületen mertem szakmai tanulócsoportot vezetni, kalauzolni, gyakolratra vinni. Most angol nyelvi kompetenciáim jelentpősen fejlődtek, lassan itt az ideje annak, hogy akár angol nyelvterületre is merészkedjek tanulócsoporttal. Úgy érzem, ennek az útnak a megszervezése, az ottani tapasztalatok, a nyelvtudás gyarapodása lehetővé teszik számomra az ilyen irányú vállaláűst és az ebben a témában való továbbfejlődést.

A program értékelése angol nyelven (1000-1500 karakter szóközzel)
I attended a two-week intensive language course in Malta from 20th of July to 3rd of August 2019. The organizing institution was Gateway English School which has many years of experience in organizing such courses in Malta.

During the two weeks I attended 60 lessons. In the morning I took general education in a larger group, which teached us grammar knowledge, vocabulary extensions and we did thematic tasks. In the afternoon I joined small groups where we had talk sessions on pre-defined topics.

The language teachers on the training were well prepared and tried to motivate the participants with many ideas tasks and individual activities. Their lessons were enjoyable, interesting.

For me these two weeks of language learning were not just about 60 language lessons.

Being acquainted with the natural beauties and culture of the foreign country and the experience of the linguistic environment all contributed to the improvement of my other competencies besides the increase of the knowledge of the language. It further motivates my self-development both in the field of foreign language and in other fields.

Mennyire érezte magát felkészültnek a mobilitás előtt – (Írjon mellé egy 1-5 ig számot – 1 : egyáltalán nem éreztem magam felkészültnek, 5 – nagyon felkészültnek éreztem magam)

a fogadóország kultúrája 1

a képzés tematikája 1

a képzés nyelve 2

a fogadóország oktatási rendszere 1

a képzés témája 1

Mennyire érzi magát felkészültnek a mobilitás után – (Írjon mellé egy 1-5 ig számot – 1 : egyáltalán nem érzem magam felkészültnek, 5 – nagyon felkészültnek érzem magam)

a fogadóország kultúrája 5

a képzés tematikája 4

a képzés nyelve 4

a fogadóország oktatási rendszere 5

a képzés témája 5