szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

A Határtalanul! program keretében a Pesti Barnabás iskola 3️⃣3️⃣ tanulója és 3️⃣ oktatója utazott ⏰2022.05.24-28. között Erdélybe. Az "Őseink nyomában - kutatás a múltban" című pályázat szerint az 5 nap alatt számos történelmi helyszínt látogattak meg.
1️⃣. nap: Budapest – Déva
2️⃣. nap: Déva, Gyulafehérvár, Déva
3️⃣. nap: Nagyszeben, Medgyes, Segesvár
4️⃣. nap: Segesvár, Brassó
5️⃣. nap: Brassó, Budapest
🚍A kiutazás nagyban fejlesztette a diákok kulturális ismereteit, számos újdonságot tanulhattak és rengeteg élményben lehetett részük.
A pályázatban a 🏫Téglás Gábor Elméleti Líceummal működtünk együtt, akikkel a résztvevők közös programokat valósíthattak meg.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Pék-cukrász

🥐🧁Legyél pék-cukrász!🧁🥐

A pék-cukrász az élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A pék-cukrász képesítéssel rendelkező szakember rendelkezik a pék és a cukrász szakma alapjainak ismereteivel. Jól látható, hogy a cukrászatok is készítenek sütőipari termékeket és a pékségek is cukrász termékeket. Ennek a kettős igénynek a kiszolgálására alkalmasak a pék-cukrász végzettséggel rendelkező szakemberek. Keresett szakma, hiszen a vállalkozásoknak is nagy szükségük van a sokrétű szakmai tudással rendelkező szakemberekre.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

👌 kézügyesség,
👣 állóképesség,
👅 ízérzékelés,
🌈 színlátás,
👥 csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• cukrásztechnológiai alapműveleteket végez;
• cukrászati félkész termékeket készít;
• cukrászati késztermékeket készít;
• díszítő műveleteket végez;
• fagylaltot🍦, parfét készít;
• pohárkrémet készít;
• kenyeret 🍞 készít;
• sütőipari nyersanyagokat előkészít;
• péksüteményeket és finom pékárukat🥯 készít;
• célzott táplálkozási igényt kielégítő termékeket készít;
• sütőipari és cukrászati termékeket minősít;
• minőségbiztosítási dokumentumokat vezet;
• minőségbiztosítási ellenőrzéseket végez;
• technológiai berendezéseket, gépeket beállít, üzemeltet;
• gondoskodik a melléktermékek felhasználásáról;
• vállalkozást indít, működtet.

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel az édességek, a süteménykészítés, a kenyérfélék és péksütemények előállítása.

NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK

Pék-cukrász tanulóink 🇩🇰Dániában🇩🇰 4 hetes szakképző iskolai gyakorlaton vehetnek részt, ahol megtanulhatnak olyan helyi különlegességeket elkészíteni, mellyel színesítik itthoni tanulmányaikat. Akik német nyelvterületen szeretnének tapasztalatot szerezni, azokat 🇩🇪németországi🇩🇪 vállalati gyakorlat várja Rostock városában.

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola

Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.