szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

A Határtalanul! program keretében a Pesti Barnabás iskola 3️⃣3️⃣ tanulója és 3️⃣ oktatója utazott ⏰2022.05.24-28. között Erdélybe. Az "Őseink nyomában - kutatás a múltban" című pályázat szerint az 5 nap alatt számos történelmi helyszínt látogattak meg.
1️⃣. nap: Budapest – Déva
2️⃣. nap: Déva, Gyulafehérvár, Déva
3️⃣. nap: Nagyszeben, Medgyes, Segesvár
4️⃣. nap: Segesvár, Brassó
5️⃣. nap: Brassó, Budapest
🚍A kiutazás nagyban fejlesztette a diákok kulturális ismereteit, számos újdonságot tanulhattak és rengeteg élményben lehetett részük.
A pályázatban a 🏫Téglás Gábor Elméleti Líceummal működtünk együtt, akikkel a résztvevők közös programokat valósíthattak meg.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Pintér Karolina – magyar nyelvű beszámoló

Szállás értékelése
5 100%

Vendéglátóm egy ír család volt, melyet a nyelviskola szervezett. Klasszikus kertvárosi övezetben Dublin észak-keleit részén laknak,  20 perces sétára az Észak-Ír tengertől. Ann, a házasszony rendkívül kedves és barátságos volt, mindenben törődő, kifejezeten ügyelt arra, hogy finom ételeket tálaljon fel, s bármikor kiszolgálhattam magam a konyhában. De nemcsak az ellátást biztosította, hanem beszélgetett is velem, figyelt és megpróbálta kitalálni néha, hogy mit is akarok mondani. Igyekezett lassan és érthetően beszélni. Nagyon megkedveltük egymást, a jövőben is tartani fogjuk a kapcsolatot.

Utazás értékelése
5 100%

Az újkeletű járványügyi intzékedésekkel együtt is gördülékeny és problémamentes volt az utazás. Ügyelni kellett arra, hogy minden papír rendben legyen. A járatok pontosan indultak, a repülés élvezetes volt.

Fogadó intézmény értékelése
5 100%

Az előzetes szervezés során, és a mobilitás ideje alatt is mindent megtettek, hogy a résztvevők elégedettek legyenek. Minden információt megadtak, a szervezés gördülékeny volt. A tanárok az online oktatás ellenére is hatékonyan tanítottak, nagy figyelmet fordítottak a változatos módszerekre és nyelvtanulási területekre, volt ismétlés és visszajelzés, mely a tanulási folyamatnak fontos része.

Képzést vezetők értékelése
5 100%

Mindent megtettek a  program  sikeres lebonyolítása érdekében, érezhetően nagy figyelmet fordítottak a részt vevőkre, közvetlenül kommunikáltak, és ők is várták a visszajelzést, szóban és írásban egyaránt. Kíváncsiak voltak a véleményünkre a képzés alatt folyamatosan.

Program értékelése
5 100%

A program minden tekintetben maximálisan megfelelt a várakozásaimnak. Rendkívül változatos tevékenységek révén ( online tanulás, kirándulás, múzeumlátogatás, csoporttársakkal és tanárokkal való offline és online kommunikáció, vendéglátóimmal és lakótársaimmal való kommunikáció) kellett az angol tudásomat mozgósítani, és új dolgokat tanultam folyamatosan. ( Ez a nyelvre, nyelvtanra és a tartalomra is vonatkozik.)

Nemzetközi startégiára vonatkozó javaslatok

 Nemzetköziesítési stratégia

A kollégák körében további népszerűsítését javaslom, mert rendkívüli tanulási folyamat a külföldi nyelvgyakorlás vagy módszertani továbbképzés.

Legnagyobb eredmények, személyes sikerek

A legnagyobb eredmény, hogy a kommunikációt nem kerülöm, attól félvén, hogy nem értem, amit mondanak, nem tudom megfogalmazni, amit akarok, vagy nem fogják éretni, amit mondok. Ehelyett folyamatosan kérdeztem, ( angol kérdéskultúra jelentős fejlődését eredményezve), igyekeztem kevesebbet fordítani fejben, ez még fejlesztendő terület. A digitális felületek kezelése is nagy sikerélmény volt, különösen a projekt feladatok esetében. A vendéglátóm barátsága, a tanárkkal való beszélgetés örök élményem lesz, és további szorgalmas tanulásra sarkallnak.

A program értékelése angol nyelven (1000-1500 karakter szóközzel)

My host was an Irish family organized by the language school. Ann, the lady, was extremely kind and friendly, caring about everything, taking special care to serve delicious food, and I could serve myself in the kitchen at any time. But not only did he provide care, he also talked to me, watching and sometimes trying to figure out what I wanted to say. He tried to speak slowly and intelligibly. We liked each other very much, we will keep in touch in the future.
Every effort of host institute was made during the pre-organization and during the mobility to make the participants satisfied.
The program met my expectations to the maximum in all respects. Through a wide variety of activities (online learning, field trips, museum visits, offline and online communication with groupmates and teachers, communication with my hosts and flatmates) I had to mobilize my English and learn new things constantly. (This includes language, grammar, and content.)

Biggest achievements, personal successes

The biggest result is that I don’t avoid communication. Instead, I kept asking, (resulting in a significant development of English question culture), trying to spend less in my head, this is an area that still needs to be developed. Managing digital interfaces has also been a great success, especially for project tasks. The friendship of my host, the conversation with the teachers will be my eternal experience and will encourage me to study harder.

Mennyire érezte magát felkészültnek a mobilitás előtt – (Írjon mellé egy 1-5 ig számot – 1 : egyáltalán nem éreztem magam felkészültnek, 5 – nagyon felkészültnek éreztem magam)

A fogadóország kultúrája
4 80%
A képzés tematikája
5 100%
A képzés nyelve
4 80%
A fogadóország oktatási rendszere
3 60%
A képzés témája
5 100%

Mennyire érezte magát felkészültnek a mobilitás után – (Írjon mellé egy 1-5 ig számot – 1 : egyáltalán nem éreztem magam felkészültnek, 5 – nagyon felkészültnek éreztem magam)

A fogadóország kultúrája
5 100%
A képzés tematikája
5 100%
A képzés nyelve
4 80%
A fogadóország oktatási rendszere
4 80%
A képzés témája
5 100%