szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

A Határtalanul! program keretében a Pesti Barnabás iskola 3️⃣3️⃣ tanulója és 3️⃣ oktatója utazott ⏰2022.05.24-28. között Erdélybe. Az "Őseink nyomában - kutatás a múltban" című pályázat szerint az 5 nap alatt számos történelmi helyszínt látogattak meg.
1️⃣. nap: Budapest – Déva
2️⃣. nap: Déva, Gyulafehérvár, Déva
3️⃣. nap: Nagyszeben, Medgyes, Segesvár
4️⃣. nap: Segesvár, Brassó
5️⃣. nap: Brassó, Budapest
🚍A kiutazás nagyban fejlesztette a diákok kulturális ismereteit, számos újdonságot tanulhattak és rengeteg élményben lehetett részük.
A pályázatban a 🏫Téglás Gábor Elméleti Líceummal működtünk együtt, akikkel a résztvevők közös programokat valósíthattak meg.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Polgárné Póta Erika /magyar nyelvű beszámoló/

Szállás értékelése: 4
A szállás a nyelviskola által fenntartott intézmény volt, /Actilingua Residenz/ Bécs központjától nem túl messze, tömegközlekedéssel /metróval és villamossal/ jól megközelíthető, biztonságos helyen. Egyágyas szobában laktam, melyhez egy fürdő és toalett tartozott. Közösen használtunk másik szobával egy kicsi, de jól felszerelt konyhát. Jó minőségű, változatos svédasztalos reggelit tálaltak. Ingyen Wifi-t lehetett használni, melyhez megérkezéskor megkaptuk a jelszót a recepción, ahol mindig segítettek, ha szükség volt valamire. Nem szerepelt a tájékoztatóban, hogy 100 € a kaució, amit visszakaptunk ugyan, de hirtelen nem számítottam ekkora kiadásra rögtön megérkezéskor. Kisebb kellemetlenség, hogy a konyha az én szobám mellett volt, így előfordult, hogy éjjel kettőkor ébredtem arra, hogy a másik szoba lakói vidáman nótázva és cseverészve lakomát készítenek a megfelelő illatokkal.


Utazás értékelése: 2
Bécs nincs túl messze, ezért vonattal utaztam, de odafelé már a Keletiben 86 percet késett, műszaki problémák miatt el sem indult. A forróságban leállt a klíma, a vonatban kibírhatatlan volt a hőmérséklet és a pára, ezért be sem szállhattunk. A késés miatt lekéstem Bécsben a transzfert, taxival kellett a szállásra mennem már sötétben, de a transzfert mégis felszámolták. Visszafelé csak 40 perces késés volt, alapvetően jól megérkeztünk. Sikerült időben akciós vonatjegyet vennem, ennek intézése zökkenőmentes volt.


Fogadó intézmény értékelése: 5
Az Actilingua Academy nyelviskola kimondottan jól szervezett és jól felszerelt intézmény.Az első napon a tájékoztatásnak megfelelően megtörtént a csoportba sorolás, a szükséges információk átadása : térkép, oktatási anyagok, az iskola saját szervezésű programjai. Az épület estig nyitva volt, kb. 20 számítógépállás és ingyen Wifi állt rendelkezésre, ha valakinek szüksége volt rá. Kaptunk egy Actilingua-kártyát, mely Bécsben és környékén több kedvezményes kulturális lehetőséget biztosított, pl. mozikba, a Time Travel interaktív kiállításra, múzeumokba. Az információk egyértelműek voltak, az órák pontosan kezdődtek és tartalmasan zajlottak. Egyformán hangsúlyt fektettek a grammatikára és a társalgásra is. Az adminisztratív ügyeket a titkárságon nagyon kedvesen intézték, de a szabadságolások miatt voltak fennakadások. Pl. hiába küldtem el az elvárt KASzK-os számlaformátumot időben, csak harmadszorra sikerült jól elkészíttetni.


Képzést vezetők értékelése: 5
Tanáraink nagyon fiatalok, de nagyon felkészültek voltak olyan tekintetben is, hogy hogyan lehet egy 10-12 fős, a német nyelvet teljesen másként beszélő, máshonnan érkezett csoporttal hatékonyan dolgozni. Az IKT-eszköztár nem volt gazdag, csak hallás utáni szövegértésre használtak laptopot. Külön kiemelném, hogy a grammatikát tanító tanárunk, Konstantin német nyelven is nagyon logikusan tudott német nyelvtant tanítani. Dolgoztunk páros és csoportmunkában, készítettünk projektet :Egy munkahelyi rendezvény megszervezése az ötleteléstől az utólagos értékelésig teljes dokumentálással. Sok módszertani ötletet is kaptam, például a megírt tesztek javítását is felhasználták az anyag újabb ismétlésére.


Program értékelése: 5
A nyelviskola által szervezett programok változatosak voltak, sokféle érdeklődést kielégítettek. Az első napon megkaptuk a listát, amelyen szerepeltek különböző időtartamú és témájú programok.Hajókirándulás a Dunán és a Duna csatornán izgalmas átzsilipeléssel, Heuriger-látogatás, TV-torony, UNO-City, Heiligenkreuzban fáklyás felvonulás egy helyi ünnepen, orgonakoncert a Stephansdomban, stb. Mindig volt velünk kísérő az iskolától, minden programot megtartottak, ami a kínálatban szerepelt, kivéve ha 5-nél kevesebben voltak a jelentkezők.


A most induló idegen nyelvi tanfolyamok egyik helyszíne lehetne Bécs és az Actilingua Academy nyelviskola. Viszonylag közel van, olcsó az utazás, sok lehetőséget biztosít programszervezésre.
Legnagyobb eredmények, személyes sikerek Számomra nagyon nagy eredmény volt a mobilitás során, hogy Bécsben célirányosan tudtam kommunikálni német nyelven az utca emberével és hivatalos ügyeket is el tudtam intézni nagyobbrészt egyedül. A nyelvi csoportban nélkülem az átlagéletkor nem volt 20 év, én voltam a legidősebb, sőt a tanárok is a gyermekeim lehettek volna, ennek ellenére jó kapcsolatot sikerült kialakítanom a különböző országokból érkezett fiatalokkal, jól tudtunk együtt dolgozni.


A program értékelése angol nyelven (1000-1500 karakter szóközzel)
Während des Kurses habe ich das Ziel gehabt meine Sprachkentnisse aufzufrischen. Mit Hilfe der sieben Lektionen hat es mir vollkommen gelungen. Meine Fortschritte waren sowohl auf didaktischen als auch in methodischen Gebieten bedeutend. Durch die bunte Bildungsstoffe habe ich Kentnisse erweitert und Motivation und Variationsfähigkeit zu meinem eigenen Unterricht gewonnen. Unsere Themen waren Zuhause, Arbeitsleben, Freizeit, professionelle Bewerbungen , Teilnahme an Vorstellungsgesprächen. Im Rahmen des Landeskundeunterrichts haben wir viele faszinierende Informationen über Österreichs Sehenswürdigkeiten erfahren. Die zusätzlichen Freizeitaktivitäten waren mit unseren Themen immer im Einklang. Die Aktiven Erlebnisse haben die gelernte Lernmaterialien lebendig gemacht. Die interaktive Bildung war für mich ein Erlebniss. Wir haben zahlreiche praktischen Tips und Ideen zur Herausforderungen des alltäglichen Lebens bekommen. Es war interessant zu sehen, in welche Perspektive die österreicher Ungarn das Land und dessen Einwohner sehen. Ich kann sagen mein Aufenthalt war erfrischend und hat viele Sachen in neuen Sichtspunkt gesetzt. Zum Beispiel ein für mich unbekannter Gesicht von Wien /Uno City/. Außerdem war das Program nicht nur interessant sondern auch sehr nützlich. Ich würde gern das komplette Angebot meinen Studenten weiter empfehlen.


Mennyire érezte magát felkészültnek a mobilitás előtt – (Írjon mellé egy 1-5 ig számot – 1 : egyáltalán nem éreztem magam felkészültnek, 5 – nagyon felkészültnek éreztem magam)

a fogadóország kultúrája – 3

a képzés tematikája – 3

a képzés nyelve – 2

a fogadóország oktatási rendszere – 2

a képzés témája – 3

Mennyire érzi magát felkészültnek a mobilitás után – (Írjon mellé egy 1-5 ig számot – 1 : egyáltalán nem érzem magam felkészültnek, 5 – nagyon felkészültnek érzem magam)

a fogadóország kultúrája – 5

a képzés tematikája – 5

a képzés nyelve – 3

a fogadóország oktatási rendszere – 4

a képzés témája – 4