szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

A Határtalanul! program keretében a Pesti Barnabás iskola 3️⃣3️⃣ tanulója és 3️⃣ oktatója utazott ⏰2022.05.24-28. között Erdélybe. Az "Őseink nyomában - kutatás a múltban" című pályázat szerint az 5 nap alatt számos történelmi helyszínt látogattak meg.
1️⃣. nap: Budapest – Déva
2️⃣. nap: Déva, Gyulafehérvár, Déva
3️⃣. nap: Nagyszeben, Medgyes, Segesvár
4️⃣. nap: Segesvár, Brassó
5️⃣. nap: Brassó, Budapest
🚍A kiutazás nagyban fejlesztette a diákok kulturális ismereteit, számos újdonságot tanulhattak és rengeteg élményben lehetett részük.
A pályázatban a 🏫Téglás Gábor Elméleti Líceummal működtünk együtt, akikkel a résztvevők közös programokat valósíthattak meg.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Szőlész – borász képzés

🍇🍷🍇 Legyél Szőlész-borász! 🍇🍷🍇

A borászat Magyarországon az egyik legősibb és legjobban megbecsült tevékenység. A szőlész-borász ismeretei kiterjednek a szőlő termesztésére, művelésére, a szüretre, a szőlőfajták feldolgozására, a borkészítés műveleteire és a bor értékesítésére is.
A jó minőségű bor előállítása nagyon összetett ismereteket igénylő munka.
A borászatok Magyarországon sokszor családi környezetben működnek, ahol a szőlész-borász szakma tradíció. A jó szőlész-borász szakember tudása a boraszatokban nagy kincs.

KÉPZÉSI FORMA:

Szőlész-borász képzésünket nappali tagozaton, tanulói jogviszonyban (25 éves korig) vagy felnőttképzési jogviszonyban esti képzési formában van lehetőséged megszerezni.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

🥰 megbízhatóság,
🔴 jó színlátás,
👅 kiváló ízérzékelés.
👣 állóképesség,
🤗 kezdeményezőképesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• elvégzi a szőlőtermesztés alapfázisait (a szőlő telepítésétől, metszésétől a növényápolásai, növényvédelmi munkákon keresztül a szüretig);
• megszervezi a feldolgozást;
• elvégzi a bor erjesztését;
• az újbort kezeli, javítja, készre kezeli;
• palackoz;
• speciális borkészítményeket állít elő;
• laboratóriumi minőségbiztosítást végez;
• rendelkezik a szakmai feladatokhoz szükséges gépészeti ismeretekkel;
• elvégzi a szakmai adminisztrációt;
• rendelkezik a bor forgalmazásához, a borturizmushoz és a bormarketinghez szükséges alapismeretekkel;
• birtokában van egyéb italkészítési ismereteknek;
• elvégzi a bor előállításához szükséges laboratóriumi vizsgálatokat.

Ajánlott mindenkinek, aki érdeklődik a szőlő termesztése, feldolgozása és a bor készítése iránt, akielköteleződne a jó minőségű és méltán híres magyar borok készítése és jó hírének fenntartása és emelése iránt.

 

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola (BUDAPEST)

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.