szechenyi
  • +36 1 413 3710
  • kmaszc@kmaszc.hu
  • Budapest, Andrássy út 63-65. I Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

A Határtalanul! program keretében a Pesti Barnabás iskola 3️⃣3️⃣ tanulója és 3️⃣ oktatója utazott ⏰2022.05.24-28. között Erdélybe. Az "Őseink nyomában - kutatás a múltban" című pályázat szerint az 5 nap alatt számos történelmi helyszínt látogattak meg.
1️⃣. nap: Budapest – Déva
2️⃣. nap: Déva, Gyulafehérvár, Déva
3️⃣. nap: Nagyszeben, Medgyes, Segesvár
4️⃣. nap: Segesvár, Brassó
5️⃣. nap: Brassó, Budapest
🚍A kiutazás nagyban fejlesztette a diákok kulturális ismereteit, számos újdonságot tanulhattak és rengeteg élményben lehetett részük.
A pályázatban a 🏫Téglás Gábor Elméleti Líceummal működtünk együtt, akikkel a résztvevők közös programokat valósíthattak meg.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vörös Ildikó /magyar nyelvű beszámoló/

Szállás értékelése: 5
Taorminában és Palermo-ban is önálló apartmant béreltem a városközpontban, melyeket két különböző szállásfoglaló oldal rendszeres felkeresésének köszönhetően találtam. Mindkét lakás kielégítette minden igényemet : kényelmes, csendes apartmanok voltak, és központi elhelyezkedésüknek köszönhetően a városok látnivalói és Palermoban a képzésnek helyet adó hotel is gyalogosan könnyen megközelíthető volt.


Utazás értékelése: 5
Az oda és a visszaút repülővel történt : a Ryanair járata Cataniában szállt le, míg Palermo-ból a Wizzair hozott haza. Sem késés, sem egyéb kényelmetlenség nem volt. A szigeten belül vonat és buszközlekedést vettem igénybe, mely meglepően pontos, kényelmes és jól szervezett volt.


Fogadó intézmény értékelése: 5
A ShipCon Limassol Ltd. új partner volt a számomra, de már a szervezés során meggyőződhettem segítőkészségükről, precizitásukról és hallgató-barát hozzáállásukról. Folyamatosan elláttak információval és minden kérdésben a rendelkezésemre álltak. Másfél hónappal a tanfolyam után is készségesen segítettek a problémámmal kapcsolatban, amivel hozzájuk fordultam.


Képzést vezetők értékelése: 5
A képzést Angela Winstanley, egy rendkívül tapasztalt brit tréner tartotta, nagyon magas színvonalon. Az elméleti és gyakorlati összetevők arányát pontosan határozta meg, a csoportot magabiztosan vezette és az élet minden területéről vett példái segítségével mindenki számára segítette a haladást. Elfogadó és proaktív légkört teremtett és minden megnyilvánulásával az európaiságot sugározta.


Program értékelése: 5
A program gondosan összeállított, elméleti és gyakorlati tudást egyaránt közvetítő tananyagot dolgozott fel. A részben számomra is ismerős elemek mellett nagyon sok új tudással gazdagított. A csoportos gyakorlati feladatok kifejezetten segítettek abban, hogy tudatosítsuk adott döntési folyamatok elemeit és problémamegoldásunk eredményesebb és hatékonyabb legyen.


Továbbra is elengedhetetlennek tartom, hogy a munkatársak számára helyben biztosítsunk lehetőséget a nyelvi fejlődésre, akár saját nyelvtanáraink bevonásával: tantárgyfelosztásba beépíthető órakerettel vagy megbízással. Ez rendkívüli módon elősegítené a további tanári mobilitások felvállalását és szélesítené azok körét, akik egy-egy ilyen út után hitelesen tudják közvetíteni mind a kollégák, mind pedig a tanulók felé ezek jelentőségét.


Legnagyobb eredmények, személyes sikerek
Bármennyire is rajongok Olaszországért, Szicília még számomra is messze túl volt a komfortzónámon: tartottam tőle és várakozással vegyes izgalommal készültem az útra. A sziget azonban minden várakozásomat felülmúlta: a természeti különlegességek, a vibráló kulturális légkör, az izgalmas helyszínek és látnivalók, és természetesen a szicíliai emberek együttesen olyan élményekhez juttattak, amelyek az olasz útjaimhoz képest is különlegesnek számítanak. Minél délebbre haladunk, annál szívesebben veszik a helyiek, ha nem angolul, hanem olaszul probálunk velük kommunikálni, így Szicíliában ismét lehetőségem nyílt anyanyelvi környezetben gyakorolni és fejleszteni az olasz nyelvtudásomat.


A program értékelése angol nyelven (1000-1500 karakter szóközzel)
Shipcon Limassol Ltd. turned out to be a highly professional training institution. Their course ‘Problem Solving & Decision Making’ is a masterclass course which presents the structure, process and the required tools with which someone can solve problems and take the appropriate decisions. This course gave us in depth knowledge about how to use analysis, synthesis and positive inquiry to address individual or even organizational problems. By completing this course it is already easier to identify a problem and find the cause of it, and now I am able to develop a set of criteria to evaluate different solutions for the same problem. Our trainer, Angela Winstanley is an expert of PSDM and managed to create a higly vivid and accepting atmosphere throughout the course. The other participants were from several different countries: Estonia, Slovakia, Denmark, Germany, Italy, Turkey, Bulgaria, Poland, Portugal and Hungary, which created a professionally challenging and multicultural approach towards the content of the course. I completed the course more than satisfied, for all the circumstances, as well as the content were of high quality beyond expectations.


Mennyire érezte magát felkészültnek a mobilitás előtt – (Írjon mellé egy 1-5 ig számot – 1 : egyáltalán nem éreztem magam felkészültnek, 5 – nagyon felkészültnek éreztem magam)

a fogadóország kultúrája – 4

a képzés tematikája – 4

a képzés nyelve – 5

a fogadóország oktatási rendszere – 4

a képzés témája – 5

Mennyire érzi magát felkészültnek a mobilitás után – (Írjon mellé egy 1-5 ig számot – 1 : egyáltalán nem érzem magam felkészültnek, 5 – nagyon felkészültnek érzem magam)

a fogadóország kultúrája – 5

a képzés tematikája – 5

a képzés nyelve – 5

a fogadóország oktatási rendszere – 4

a képzés témája – 5